فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال سیزدهم شماره 5 (پیاپی 64، امرداد 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زینت سالم*، محمود شیخ فتح الهی، فریبا خاتمی، فرشته ایرانمنش، محسن رضاییان صفحات 407-418
    زمینه و هدف
    مطالعات متعدد، وزن گیری در سال اول دانشجویی را گزارش نموده اند. هدف این مطالعه بررسی تغییرات شاخص تن سنجی و ترکیب بدن دانشجویان پزشکی ورودی 1391 دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در پایان سال اول تحصیلی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه طولی، کلیه دانشجویان رشته پزشکی ورودی سال 1391 به تعداد نفر 73به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. برای هر دانشجو پرسش نامه فردی تکمیل گردید. سپس اندازه گیری های تن سنجی شامل قد و دور کمر با استفاده از متر نواری و برای اندازه گیری وزن و ترکیب بدن از دستگاه امپدانس بیوالکتریک Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) استفاده و اندازه گیری ها در سه مرحله ورود، پایان ترم اول و ترم دوم اانجام شد. آنالیز داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون دقیق فیشر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در پایان مطالعه به استثنای درصد چربی، سایر متغیرها دست خوش کاهش شدند. اختلاف بین اندازه گیری های تن سنجی و ترکیب بدن در سه مقطع زمانی فقط در مورد دورکمر و درصد چربی بدن معنی دار بود (به ترتیب 0/044=p و 0/033=p). مقایسه متغیرهای دورکمر، نمایه توده بدن و همچنین درصد چربی بدن در دو جنس در زمان ورود و پایان مطالعه اختلاف آماری معنی داری نشان نداد. در پایان مطالعه درصد چاقی بر حسب درصد چربی نسبت به شاخص توده بدن و دورکمر کمتر بود (به ترتیب 10/2%، 22% و 15/3%)، همچنین کم وزنی نیز با معیار درصد چربی نسبت به شاخص توده بدن کمتر مشاهده شد (10/2% در مقابل 23/7).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، در پایان مطالعه تغییرات در مورد درصد چربی و دور کمر دارای اختلاف آماری معنی دار است. از ابتدای ورود تا پایان مطالعه اختلاف آماری معنی دار در شیوع چاقی و کم وزنی بر حسب سه معیار درصد چربی، شاخص توده بدن و دورکمر مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: شاخص های تن سنجی، ترکیب بدن، دانشجویان پزشکی، آنالیز امپدانس بیوالکتریک
  • اکبر رضایی* صفحات 419-434
    زمینه و هدف
    سلامت روان شناختی برای افراد جامعه به ویژه دانشجویان مهم است؛ بنابراین تعیین عوامل مرتبط با آن ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه کنترل تصوری حالت های درونی، استرس تصوری و سبک های پردازش اطلاعات شهودی و خردگرایانه و همچنین تعیین سهم هر یک از این متغیرها در پیش بینی افسردگی و رضایت از زندگی دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی تعداد 241 نفر از دانشجویان دختر و پسر رشته های علوم انسانی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و خوشه ایبه شیوه تصادفی انتخاب شدند (168 زن و 73 مرد). دانشجویان پرسش نامه های سبک های پردازش اطلاعات، کنترل تصوری حالت های درونی، استرس تصوری، رضایت از زندگی و افسردگی را تکمیل کردند. آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه برای تحلیل داده های گردآوری شده مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سبک های پردازش اطلاعات شهودی و خردگرایانه، کنترل تصوری حالت های درونی با رضایت از زندگی رابطه مثبت و معنی دار، ولی بین استرس تصوری و رضایت از زندگی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (p<0.001). بین سبک پردازش اطلاعات خردگرایانه و کنترل تصوری حالت های درونی با افسردگی رابطه منفی و معنی دار ولی با استرس تصوری همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد (p<0.001). نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که کنترل تصوری حالت های درونی و استرس تصوری پیش بینی کننده های معنی دار افسردگی و رضایت از زندگی دانشجویان هستند (p<0.050).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت کنترل تصوری حالت های درونی و استرس تصوری در پیش بینی شاخص های بهزیستی روان شناختی از جمله رضایت از زندگی و افسردگی در دانشجویان تاکید می کند.
    کلیدواژگان: کنترل تصوری، استرس تصوری، پردازش اطلاعات، رضایت از زندگی، افسردگی، دانشجویان
  • مرتضی پیری*، اعظم مشفق، نسرین رئوفی، مریم سادات شاهین صفحات 435-444
    زمینه و هدف
    نیتریک اکساید (NO) برخی از اثرات رفتاری اتانول و نیکوتین را در هسته آکومبنس میانجی گری می کند. در این مطالعه اثر L-NAME (مهار کننده نیتریک اکساید سنتاز) در هسته آکومبنس، بر روی اثرات نیکوتین در فراموشی القاء شده با اتانول مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 96 موش صحرایی نر (12 گروه) استفاده شد. برای سنجش حافظه از مدل step-through حافظه اجتنابی مهاری استفاده گردید. میزان تاخیر حیوان در ورود به خانه سیاه به عنوان معیار حافظه موش های صحرایی جنس نر نژاد ویستار اندازه گیری شد. برای تمامی حیوانات کانول گذاری دو طرفه در پوسته هسته آکومبنس انجام گردید. از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون مقایسات چندگانه برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    0/05>p به عنوان سطح معنی دار اختلاف بین گروه ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    اتانول فراموشی (p<0.001) و یادگیری وابسته به وضعیت القاء می نماید (001/0p<). تزریق نیکوتین (p<0.001) یا (L-NAME (p<0.010 قبل از آزمون، از فراموشی اتانول جلوگیری می نماید. بکار بردن همزمان مقادیر غیر موثر نیکوتین همراه با L-NAME باعث تقویت اثر بهبود بخش L-NAME بر روی حافظه تخریب شده با اتانول می شود (p<0.001). از طرف دیگر تزریق قبل از آزمون L-NAME خود به تنهایی باعث تخریب حافظه اجتنابی مهاری می شود (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که L-NAME اثر بهبود بخش نیکوتین در هسته آکومبنس بر روی فراموشی القاء شده با اتانول را تقویت می نماید.
    کلیدواژگان: مهارکننده نیتریک اکساید سنتاز، نیکوتین، فراموشی اتانول، هسته آکومبنس، موش صحرایی
  • علی اکبر حقدوست، محمدرضا بانشی، مرتضی زارع* صفحات 445-456
    زمینه و هدف
    عوامل انسانی یکی از تاثیرگذارترین عوامل و مسئول 60% از تصادفات رانندگی محسوب می شوند. بر اساس شواهد موجود، استان کرمان یکی از بالاترین آمارهای مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در کشور را داراست. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل انسانی و محیطی مرتبط با وقوع تصادفات رانندگی در استان کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به روش مقطعی انجام گرفت، 80 نفر از اعضای هیات علمی و 243 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمان مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه گیری غیراحتمالی و آسان بود. ابزار پژوهش، پرسش نامه پژوهشگر ساخته ای بود که از دو قسمت تشکیل شده بود؛ بخش اول شامل سوالاتی نظیر سابقه تصادف، تعداد تصادف و عوامل موثر بر تصادف و بخش دوم شامل خصوصیات دموگرافیک افراد تحت بررسی بود. داده های پژوهش با استفاده از رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    خطر وقوع تصادفات رانندگی در افراد با سطح تحصیلات فوق لیسانس و دکتری 2/29 برابر بیشتر از افراد با تحصیلات پایین تر بود (OR=2.29؛ 1/03-5/07 = cl؛ p= 0.040). بین جنسیت (0/013=p)، تحصیلات (0/040=p) و سابقه تصادف کردن (0/001>p) با تجربه تصادف رابطه آماری معنی داری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    میزان تصادفات گزارش شده با افزایش سطح تحصیلات و جنسیت رانندگان ارتباط معنی دار داشت. به دلیل نقش موثر عوامل انسانی و تحصیلات دانشگاهی، یافته های این پژوهش می تواند نقش موثری در شناسایی گروه های پرخطر در وقوع تصادفات رانندگی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تصادفات رانندگی، حوادث رانندگی، عامل انسانی، خطاها و تخلفات، تحصیلات، کارکنان
  • مصعب قادری، مرتضی نصیری*، فریبا جمشیدی فر، مهرانگیز شکفته صفحات 457-470
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی، نوعی پردازش اطلاعات هیجانی و عاطفی است که افراد را در برابر استرس محافظت می نماید و به سازگاری و تطابق بهتر کمک می کند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط هوش هیجانی با مصرف الکل، سیگار و داروهای اعصاب و روان در دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بر روی 740 نفر از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، آزاد و ملی جیرفت در سال 1392 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسش نامه محقق ساخته و پرسش نامه استاندارد هوش هیجانی Brad Berry-Graves جمع آوری و با آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، مجذور کای و رگرسیون استدلالی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره هوش هیجانی کل 10/26±73/44و میزان مصرف داروهای اعصاب و روان، الکل و سیگار به ترتیب 13/8%، 10/8% و 5/7% بود. آزمون t رابطه معکوس و معنی داری بین مصرف داروهای اعصاب و روان و سیگار با هوش هیجانی کل (به ترتیب 0/049=p و 0/004=p)، مقیاس های خود آگاهی (به ترتیب 0/003=p و 0/001=p) و آگاهی اجتماعی (به ترتیب 0/014=p و 0/001=p) نشان داد، در حالی که تنها بین مقیاس آگاهی اجتماعی و مصرف الکل رابطه معنی داری مشاهده شد (0/037=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج که نشان داد بین هوش هیجانی و مصرف داروی های اعصاب و روان، سیگار و الکل رابطه منفی و معکوسی وجود دارد، رشد و پرورش هوش هیجانی برای پیشگیری از مصرف مواد راهکاری مناسب محسوب می شود که می تواند به بهزیستی فرد و جامعه کمک کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، الکل، سیگار، داروهای اعصاب و روان، دانشجویان
  • زهره حلوایی پور*، مهدی نصرت آبادی صفحات 471-480
    زمینه و هدف
    پژوهش ها از شیوع قابل توجه اختلال وسواسی- اجباری در دوران کودکی حکایت دارند. عقاید مسئولیت پذیری، ویژگی اصلی این اختلال است. نظر به شیوع این اختلال در کودکان و پیشبرد مطالعات در این حوزه، این پژوهش، با هدف بررسی اعتبارسنجی مقیاس عقاید مسئولیت اغراق شده در نوجوانان ایرانی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی (روانسنجی ابزار) 547 دانش آموز مقطع دبیرستان در دامنه سنی 18-15 سال با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از بین مناطق چهارگانه آموزش و پرورش شهر شیراز انتخاب شدند و به نسخه فارسی مقیاس «عقاید مسئولیت پذیری اغراق شده» پاسخ دادند. داده های پژوهش با روش تحلیل عامل تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحلیل، ساختار چهار عاملی پرسش نامه اصلی عقاید مسئولیت پذیری (4 خرده مقیاس بیش مسئولیت پذیری، بیش محافظت گری، مواجهه با قوانین سخت و غیرمنعطف، اقدام مسبب یا اثرگذار بر حادثه) در جمعیت نوجوانان ایرانی را مورد تایید قرار داد که در تحلیل عاملی مرتبه دوم، سازه مسئولیت پذیری را تشکیل می دادند. همچنین اعتبار مرکب برای هر چهار عامل نیز در حد مطلوبی گزارش شد (0/60 تا 0/85).
    نتیجه گیری
    این نتایج به طور کلی نشان می دهند که در مجموع مقیاس «عقاید مسئولیت پذیری اغراق شده» ساختاری مشابه نسخه اصلی آن دارد و سنجه ای معتبر و پایا از بررسی تجارب کودکی (که در نظریه Salkovskis با گسترش عقاید مسئولیت پذیری مرتبط است) را نشان می دهد. نسخه فارسی آن دارای ویژگی های روانسنجی قابل قبول برای استفاده در جمعیت کودکان و نوجوانان می باشد. البته انجام پژوهش های بیشتر برای تایید این یافته در نمونه های بالینی ضروری است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس، اجباری، مقیاس عقاید مسئولیت پذیری اغراق شده، تحلیل عامل تاییدی، ویژگی های روانسنجی، نوجوانان
  • مینو محمدخانی، مدینه اکبری، احمد نقیب زاده تهامی، نرگس خانجانی* صفحات 481-488
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات شایع ترین سرطان بدخیم در مردان می باشد. با توجه به عدم انجام مطالعه ای مشابه در استان کرمان، برآن شدیم مطالعه ای جهت بررسی اپیدمیولوژی بیماری در استان انجام دهیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، موارد سرطان پروستات در سال های 89-1385 موجود در ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و رفسنجان مورد بازبینی قرار گرفتند و بروز آنها بر اساس سن تشخیص، سال تشخیص و شهرستان محل زندگی برآورد شد و اطلاعات با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و میانه سنی 312 مورد به ترتیب 73.30±10.31 و 0/75 سال و بیشترین افراد در گروه سنی 79-70 سال بودند. شهرستان بافت و بم به ترتیب با میزان 632/3 و 133/4 133 در یک میلیون نفر و گروه سنی 79-70 سال و زیر 30 سال با میزان 3747/2 و 0/3 در یک میلیون نفر، بیشترین و کمترین میزان بروز را داشتند که میزان بروز در گروه های سنی مورد مطالعه و شهرستانها (p=0.001) اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجهگیری
    با توجه به بروز بیماری در افراد زیر 50 سال در استان، برای شناخت عوامل موثر بر بیماری و لزوم انجام غربالگری در گروه های جوانتر مطالعات اپیدمیولوژی بیشتری نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان، پروستات، کرمان
  • سجاد خسروی*، لیلی اسدی، محمدرضا امیراسماعیلی، محمد جعفری سیریزی، سعید میرزایی، شیما خسروی صفحات 489-494
    زمینه و هدف
    ارزیابی رضایت بیماران به موضوع مهمی در ارزشیابی خدمات بهداشتی و درمانی تبدیل شده و یکی از معیارهای بالا بودن کارایی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی است. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت روستائیان از عملکرد برنامه پزشک خانواده انجام پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که در سال 1392 در شهرستان بردسیر انجام پذیرفت. داده ها با استفاده از پرسش نامه روایی و پایایی سنجش میزان رضایت، برای 400 نفر نمونه که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند جمع آوری و میزان رضایت در 8 حیطه بررسی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و ANOVA یک طرفه مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 400 نمونه مورد بررسی، 51% زن، 49% مرد، 78% متاهل و22% مجرد بودند. بیشترین و کمترین میزان رضایت به ترتیب مربوط به حیطه های اعتماد و اعتقاد بیمار به عملکرد پزشک خانواده با میانگین 19/09 و زمان انتظار برای دریافت خدمات پزشک خانواده با میانگین 15/93 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بالاترین سطح رضایت مربوط به حیطه اعتماد و اعتقاد بیمار به عملکرد پزشک خانواده و کمترین سطح رضایت مربوط به زمان انتظار برای دریافت خدمات پزشک خانواده بود، می توان چنین نتیجه گرفت روستائیان بردسیر به طور کلی از عملکرد برنامه پزشک خانواده راضی هستند، اما مدیران و سیاست گذاران باید توجه ویژه ای به کمبودات و نواقص این طرح داشته باشند.
    کلیدواژگان: رضایت، پزشک خانواده، عملکرد، روستا
|
  • M. Rezaeian * Pages 405-406
  • Z. Salem *, M. Sheikh Fathollahi, F. Khatami, F. Iranmanesh, M. Rezaeian Pages 407-418
    Background And Objective
    Many studies shown that students gain weight during their first year at college. The aim of this study was to detect. Anthropometric indices and body composition changes during newcomer medical students.
    Materials And Methods
    In this longitudinal study, samples were selected by census method (73 medical students) and assayed. Individual questionnaire was completed. Height and waist circumference were measured by using a tape. Weight and body composition were measured by Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) body fat percentage. All data were analyzed by using repeated measures ANOVA and Fisher's exact test.
    Results
    Results of this study showed anthropometric indices and body composition changes at the end of study except body fat percentage were reduced compared to arrival time. Only waist circumference and body fat percentage were significantly different (p=0.044 and p=0.033, respectively). Comparison of anthropometric indices and body fat percentage according to sex showed no significant difference at entrance time and end of study.Finally the percentage of overweight and obesity were based on body fat percentage lower than body mass index and waist circumference (respectively 10.2%, 22%, 15.3%.). Also with this same index underweight was lower than with BMI category (10.2% vs 23.7%)
    Conclusion
    At the end of the study, changes in body fat percentage and waist were statistically different. The prevalence of overweight and underweight on the basis of three criteria: (body fat percentage, body mass index and waist circumference) at the beginning of the study to the end study, were not statistically significant differences observed.
    Keywords: Anthropometric indices, Body composition, Students, University environment, Bioelectrical impedance
  • A. Rezaei * Pages 419-434
    Background And Objective
    Psychological health is important for people especially for students. Hence, identifying related factors to psychological health is needed. The purpose of the present study was to investigate the relationship between Imaginary Control of Internal States, imaginary Stress and Intuitive-Rational Information processing styles and also determine contribution of these variables in prediction of depression and life satisfaction among students.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 241 students of humanity sciences (168 females and 73 males) from Payame Noor University–Tabriz branch were randomly selected, using stratified and multiple stage cluster sampling. Imaginary control of internal states, information processing styles, imaginary stress, depression and life satisfaction questionnaires were completed by these students. The Pearson’s correlation test and multiple linear regression analysis were used to analyze the collected data.
    Results
    The results showed that there is positive and significant correlation between intuitive and rational information processing style and imaginary control of internal states with life satisfaction, but the relationship between imaginary stress and life satisfaction were significantly negative (p<0.001). There was significantly negative correlation between rational information processing style and imaginary control of internal states with depression, but relationship between depression and imaginary stress were positive (p<0.001). Results of multiple linear regression analysis showed that imaginary control of internal states and imaginary stress variables are significant predictors of depression and life satisfaction (p<0.050).
    Conclusion
    The present finding emphases on the importance of imaginary control of internal states and imaginary stress in prediction of psychological wellbeing like, life satisfaction and depression.
    Keywords: Imaginary control, imaginary stress, Information processing, Life satisfaction, Depression, Students
  • M. Piri *, A. Moshfegh, N. Raoufi Shahin Pages 435-444
    Background And Objective
    Nitric oxide mediated some behavioral effects of nicotine and ethanol in the nucleus accumbens. In the present study, the effects of L-NAME (nitric oxide synthase inhibitor) in the nucleus accumbens on nicotine’s effect in ethanol-induced amnesia were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study 96 adult male wistar rats were used (12 groups). It was used inhibitory avoidable memory step-through model in order to assess memory. The step-through latency for the assessment of memory measured in male Wistar rats. Cannula were bilaterally implanted in the NAC shell of all animals. One-way analysis of variance (ANOVA) followed by multiple comparisons of Tukey test, were used for data analysis. p<0.05 was statistically considered significant difference among groups.
    Results
    Ethanol induced amnesia (p<0.001) and state-dependent learning (p<0.001). Nicotine injection (p<0.001) or L-NAME (p<0.010) before the test prevented amnesia. Co-administration of an ineffective dose of nicotine with L-NAME potentiated improving effect of L-NAME on memory impaired by ethanol (p<0.001). On the other hand, pre-test intra-NAc injection of L-NAME impairs inhibitory avoidable memory by itself (p<0.001).
    Conclusion
    The results indicated that L-NAME in the nucleus accumbens potentiated improving effect of nicotine on the ethanol-induced amnesia.
    Keywords: Nitric oxide synthase, Nicotine, Ethanol amnesia, Nucleus accumbens, Rat
  • A.A. Haghdoost, M.R. Baneshi, M. Zare * Pages 445-456
    Background And Objective
    The human factor is one of the most influential factors and cause of 60% of road accidents. Based on current evidence, Kerman province has the highest rate of deaths due to road accidents all around the country. Therefore, the purpose of this study was to investigate the role of human and environmental factors associated with the occurrence of road accidents in Kerman.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study conducted recruiting 80 faculties and 243 staff of Medical Sciences in kerman university. Convenience sampling was used for selecting survey’s participants. A self-administered questionnaire was used including two main parts: the first one consisted of the history and the number of accidents, and effective determinants, and the second part was for demographic characteristics. Univariate and multivariate logistic regression models were used for data analysis.
    Results
    The odds of accidents in educated individuals were 2.29 times greater than low educated ones (OR=2.29, 95% Confidence interval= 1.03-5.07). There was significant association between the gender (p=0.013), education level (p= 0.040), the history of previous accidents (p<0.001) with the occurrence of road accidents.
    Conclusion
    The number of reported accidents associated with the increasing education and gender of drivers. With the influential role of human factors and education in particular, the results have implications for identifying high risk groups.
    Keywords: Road Accidents, Human factor, Education, Staff
  • M. Ghaderi, M. Nasiri *, F. Jamshidifar, M. Shekofteh Pages 457-470
    Background And Objective
    Emotional intelligence is a kind of emotional information processing which protects individuals against stress and helps them to approach better compatibility and compliance. This study aimed to assess the relation between emotional intelligence and alcohol drinking, cigarette smoking and psychiatric drugs abuse in students’ community.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 740 students who were selected by cluster random sampling method from Medical, Islamic Azad and National universities of Jiroft in 2013. Data was collected by researcher-made and emotional intelligence (Brad Berry–Graves) questionnaires and were analyzed using t-test, one way ANOVA, chi-square test and logistic regression.
    Results
    Mean and standard deviation of total emotional intelligence was 73.44±10.26 and prevalence of alcohol drinking, cigarette smoking and psychiatric drugs abuse were 13.8%, 10.8% and 5.7%, respectively. Based on t-test, a significant and inverse relation was found between cigarette smoking and psychiatric drugs abuse with total emotional intelligence (p=0.049 and p=0.004, respectively), self-awareness (p=0.003 and p=0.001, respectively) as well as social consciousness (p=0.014 and p=0.001, respectively) subscales, while only observed a significant relation between alcohol abuse and social consciousness subscale (p=0.037).
    Conclusion
    There was a significant relationship between emotional intelligence and alcohol drinking, cigarette smoking and psychiatric drugs abuse. So, development of emotional intelligence can be a good solution to prevent alcohol consumption, cigarette smoking and psychiatric drugs abuse and contribute to individual and community well-being.
    Keywords: Emotional intelligence, Alcohol, Cigarette smoking, Psychiatric drugs, Students
  • Z. Halvaiepour *, M. Nosratabadi Pages 471-480
    Background And Objective
    Studies have indicated the high prevalence of Obsessive-Compulsive disorder in childhood period. Inflated responsibility beliefs are hypothesized to become a central feature of Obsessive-Compulsive disorder (OCD). Given the prevalence of this disorder among children and adolescents as well as further investigation in this field, the present study aimed to investigate the psychometric properties of a Persian version of Responsibility Beliefs scale.
    Materials And Methods
    In this psychometric study, the Persian version of "Responsibility Beliefs Questionnaire" was completed by 547 15 to 18-year-old students in Shiraz city. Subjects were selected by multistage random cluster sampling; data were analyzed using confirmatory factor analysis.
    Results
    In this study four-factor structure found in original scale, was confirmed by confirmatory factor analysis representing heightened responsibility, Actions Caused/Actions Influenced, Rigid Rules and Overprotection Scales forming responsibility construct in second-order confirmatory factor analysis. In addition, results revealed satisfactory Composite Reliability Index (ranging from 0.60 to 0.85)
    Conclusions
    These results support the reliability and validity of the Persian version of Responsibility Beliefs scale in Iranian adolescents and suggest that this scale may be useful for studying the etiology of inflated responsibility beliefs that are hypothesized to become central in order to development of OCD. However, future research is needed to confirm these data in OCD patients.
    Keywords: Obsessive, compulsive disorder, Inflated responsibility beliefs scale, Confirmatory factor analysis, Psychometric properties, Adolescents
  • M. Mohamadkhani, M. Akbari, A. Naghib Zadeh Tahami, N. Khanjani * Pages 481-488
    Background And Objective
    Prostate Cancer is the most prevalent malignant cancer in men. Due to the lack of similar investigation in Kerman province, we intended to design a study to evaluate the epidemiology of the disease in Kerman province.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, all cases of prostate cancer from 2006 to 2010 recorded at the Deputy of Health of Kerman and Rafsanjan Universities of Medical Sciences were studied, and their incidence were estimated according to age of diagnosis, date of diagnosis and the city of residence. Data was analyzed by Chi-Square.
    Results
    Totally 312 cases were registered and their mean and median age was 73.30±10.31 and 75 years, respectively. Most patients were in the 70-79 years old. The highest and lowest incidence rate were in Baft and Bam with 632.3 and 133.4 per one million persons and in 70-79 age group and under 30 years with 3747.2 and 0.3 per one million persons, respectively. The incidence rates among different age classes and towns were significantly dissimilar (p=0.001).
    Conclusion
    Due to the high incidence of disease among individuals under fifty years old in the province, more studies are needed to clarify the factors related to disease and the necessity of performing screening in younger ages.
    Keywords: Epidemiology, Cancer, Prostate, Kerman
  • S. Khosravi *, L. Asadi, M.R. Amiresmaeili, M. Jafari Sirizi, S. Mirzaei, Sh. Khosravi Pages 489-494
    Background And Objective
    Assessment of patients satisfaction has become an important issue in evaluation of health services and it is also one of the qualified criteria of performance of health services providers. The objective of this study was to investigate the villagers satisfaction from the family physician program.
    Materials And Methods
    The present study was cross sectional which was carried out in Bardsir county in 2013. Data were collected by valid and reliable questionnaire to measure satisfaction within 8 different scope in 400 samples that were randomly selected. Data were analyzed by using independent t-test and ANOVA one-way.
    Results
    From 400 studied samples, 51% were female 49% male, 22% single and 78% were married. The highest and lowest levels of satisfaction were related to trust and patients belife in family physician performance (19. 09) and waiting time for services (15. 93).
    Conclusion
    According to this fact that the highest level of satisfaction was related to patient's trust and belief in family physician performance and the lowest one to waiting time for receiving family physician services، overall it is concluded that people are satisfied from family physician performance، nevertheless policy makers and managers should pay special attention to the limitations and failures of the project.
    Keywords: Satisfaction, Family physician, Performance, Rural